Ma 2019. március 19. kedd, József napja van.
Tokaji Otthon
szenior rezidencia

Folyamatos fejlesztés a Tokaji Időskorúak Otthonában II.

Amint a múltban már beszámoltam arról, milyen fejlődésen megy keresztül az intézmény s annak ellátási színvonala, most folytatni kívánom a tájékoztatást. Tokaj Város Önkormányzatának és pályázati forrásnak köszönhetően a 2018-as év tavaszán kezdődő felújítás eredménye:

- az intézmény gondozási részlegén található nővérszoba kifestése és új padlóburkolattal történő ellátása
- gondozási részlegen található 2 betegszoba vizesblokkjának teljes felújítása, a szobák festése és korszerű, esztétikus padlóburkolattal történő ellátása.
- ugyan ezen a részlegen található 12 lakószoba és a hozzájuk tartozó vizesblokk teljes felújítása, a szobák padlóburkolatának cseréje, valamint festése.
- a lakóink részéről felmerül igény egy mosógépre, melyet ugyancsak be tudtunk szerezni, aminek köszönhetően a fehérneműiket ki tudják mosni azon lakók, akik a mosodára nem kívánják leadni a textíliáikat.
Ezúton is szeretném megköszönni a Tokaji Városüzemeltető Szervezet munkatársainak segítségét, nélkülük a lakószobák kifestése nem valósulhatott volna meg.
A felújítási munkálatok folytatódnak. Bár lassan, de megítélésem szerint a jó irányba halad az intézmény, főszerepet vállalva a térség idősellátásának tekintetében. A szolgáltatásunkat igénylő kérelmezők száma meghaladja a 100 főt. A térségben nincs még egy olyan Idősotthon, ahol ennyi várakozó enne. Ez egyrészről pozitív visszacsatolás annak tekintetében, hogy jó véleménnyel vannak ez elhelyezésre szoruló idősek és hozzátartozóik a Tokaji Időskorúak Otthonáról. Másrészről szomorú vagyok, hogy időben nem tudunk mindenkin segíteni a korlátozott férőhelyszám miatt, illetve régi álmom még nem valósult meg. Ez pedig egy tagintézmény létrehozása, ahol több idős embernek nyújthatnánk támogató kezet munkahelyteremtés mellett.
Gottfried Péter

2018. május 24. 09:58