Ma 2023. október 3. kedd, Helga napja van.
Szent Lázár
Időskorúak Otthona Tokaj

Tájékoztató

Mint a Tokaji Időskorúak Otthona (3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 52.) vezetője a Nemzeti Népegészségügyi Központ 25710/2021 EÜIG Határozatával összhangban az alábbi tájékoztatást nyújtom:

I. Látogatási tilalom feloldásra kerül.
A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosítható. A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására, amit személyi igazolvány bemutatásával együtt fogadunk el. Az igazolványok ellenőrzését a portaszolgálatot teljesítő munkatárs végzi, testhő mérését követően. Abban az esetben, ha a látogató testhője meghaladja a 37,5 C fokot, nem látogathat.
Az említett feltételek hiányában, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek esetén, az intézmény továbbra is az alábbi szabályokat alkalmazza:
Végstádiumban lévő ellátottaktól való elbúcsúzás az intézményvezető előzetes engedélyével történhet.
Különösen indokolt esetben (pl.: haláleset személyes közlése) egyedi előzetes engedély alapján történhet.
Abban az esetben, ha a lakó SARS-CoV-2 fertőzésben szenved, vagy annak alapos gyanúja fennáll, nem látogatható!
Látogatók maximális száma egy időben: 1fő felnőtt és 1fő 18 év alatti személy.
Látogatás időtartama: maximum 1 óra
Látogatók fogadásának lehetőségét a hét minden napján, reggel 6 órától este 20 óráig biztosítja Otthonunk.
Lehetőség szerint a járványügyi szabályokat betartva szabad téren (zárt udvar) történjen a látogatás, vagy az arra kijelölt helyen (kápolna, látogatói szoba).
Ágyban fekvő lakók esetében a szobatársaktól megtartva a védőtávolságot, szobatársakkal nem érintkezve történhet a látogatás.
Látogatás során az orr és száj eltakarására alkalmas szájmaszk használata kötelező.
Folyamatosan gondoskodni kell a kézfertőtlenítésről, mely az osztályokon, valamint a bejáratnál található kézfertőtlenítő készülékből történhet.
A 1,5 méter védőtávolságot igyekezzen mindenki megtartani.
II. Intézmény elhagyási tilalom feloldásra kerül.
Védettségi igazolvánnyal rendelkező gondozott részére biztosítani kell az intézmény elhagyásának lehetőségét.
E feltételeknek nem megfelelő gondozottnak is biztosítani kell az intézmény elhagyásának lehetőségét, azonban esetükben amennyiben a távolmaradás meghaladja a 72 óra időtartamot, a gondozott visszatérésére egy SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt negatív eredménye alapján történhet.
Amennyiben az ellátott nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal és távolmaradása nem haladja meg a 72 órát, úgy ezen ellátottak csak indokolt esetben (szükséges egészségügyi vizsgálatok elvégzése érdekében), valamint különösen méltányolható helyzetben az intézményvezető külön engedélyével hagyhatják el az intézményt.
72 órát nem meghaladó távolmaradás esetén -akár védettséget igazoló dokumentum birtokában, akár annak hiányában- az intézmény elrendelheti a lakó megfigyelését s a lakó köteles lakószobájában tartózkodni megfigyelés időtartamáig.
III. Új Lakó felvétele engedélyezett.
Új lakó felvételénél szabály, hogy az új ellátott legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló PCR teszt- negatív eredménye vagy védettségi igazolvány birtokában vehető fel.
Tokaj, 2021.04.30.
Tisztelettel:
Gottfried Péter
Intézményvezető

2023. március 17. 10:35


Adatkezelési tájékoztazó